HP ukončila výrobu laserových tiskáren s povinnými službami HP+ a ukončí nabídku předplatného tisku

Společnost HP zhruba před třemi lety uvedla na trh služby HP+ a HP Instant Ink. Služby HP+ představují registraci tiskárny do portálu společnosti HP, za kterou je poskytnuta prodloužená záruční lhůta na tiskárnu o 12 měsíců, umožnění cloudového tisku z libovolného zařízení připojeného k internetu a pokud se zákazník rozhodne využít službu HP Instant Ink, což je předplacené zasílání originálních tonerových kazet HP přímo od společnosti HP, získá 6 měsíců předplatného zdarma (s omezením maximálně 1 500 výtisků černobílého tisku). Sankcí za tyto výhody je nutnost používání pouze originálních tiskových kazet HP a to po celou dobu používání zařízení, registrace není zrušitelná.

 

 

Jak výhodná je ve skutečnosti registrace v programu HP+, kterou HP vnucuje ke každé tiskárně? Registrace ke službám HP+ může být spojena s měsíčním paušálem!

 

 

U laserových tiskáren s písmenem „e“ na konci označení je registrace služeb HP+ povinná, pro instalaci tiskárny je nutné připojení k síti internet. Tiskárny nejdou používat s jinými než originálními tonery a nefungují bez připojení k internetu.

logo HP tiskárna

Společnost HP nyní ukončila výrobu těchto tiskáren s „e“ na konci názvu ukončila, ve výrobě jsou shodně tiskárny bez nutnosti připojení k internetu. Současně s tím společnost HP ukončí ke konci roku 2024 službu předplatného tisku HP Instant Ink pro laserové tiskárny. Pro stávající zákazníky se nic nemění, předplatné zůstane platné, pouze nepůjde zřídit pro nové tiskárny.

Pro inkoustové tiskárny se nic nemění, budou dostupné služby HP+ i přeplacený tisk HP Instant Ink. U inkoustových tiskáren byl od začátku mírně jiný přístup, kdy služby HP+ jsou volitelné pro všechny tiskárny (i když při instalaci silně vnucované), je tedy možné při dodržení správného instalačního postupu tyto služby odmítnout. U laserových tiskáren s „e“ na konci instalace bez internetu a registrace možná vůbec nebyla.

 

Autor:
Asociace renovátorů tonerů (ART)

 

Zdroj:
BUDZINSKE, Ronny. Druckerchannel.de. Bei HP+ und Instant Ink für Laser wurde die Reißleine gezogen. [online]. Berlin: Ronny Budzinske. Poslední revize 28. 06. 2024. Dostupný z WWW: <https://www.druckerchannel.de/artikel.php?ID=5023&t=hp_laserjet_drucker>.